Motivation for udnævnelse af Peter Nicolaj Brandt‐Møller til Æresmedlem

For den, der evt. har overværet samtlige foreningens arrangementer nu snart gennem en menneskealder – og her i særdeleshed vore generalforsamlinger – er der én person, der altid har været tilstede samt givet sin mening til kende, når dette var nødvendigt.
Jeg taler om Oberstløjtnant Peter Nicolaj Brandt‐Møller, der blev medlem af foreningen i 1935 og som fik certifikat nr. 161 som hærflyver den 4. OKT 1934.

Uden at forklejne nogen del af Brandt‐Møllers store interesse for foreningens hele virke, er der eet område, hvor den gamle flyver følte et specielt ansvar – og det var overfor familierne til de omkomne flyvere.
Hvis nogen til fulde har efterlevet foreningens formål på dette område, er det Brandt‐Møller, der både i ord og gerning har varetaget denne opgave. Personligt skal jeg sent glemme de diskussioner, der gik forud for det forslag til ændring af DANSKE Flyvere’s FOND, som nu er vedtaget. Her var det en engageret flyverkammerat, der advokerede for foreningens ansvar – og her i særdeleshed den umiddelbare reaktion overfor de omkomne flyveres efterladte.

Når hertil lægges den gerning, Brandt‐Møller har ydet gennem et langt arbejdsliv til gavn for dansk flyvning på det teoretiske og uddannelsesmæssige område, må det konstateres, at han i væsentlig grad har bidraget til at fremme kendskabet til flyvningen dens udvikling og vilkår.

På dette grundlag har bestyrelsen eenstemmigt vedtaget at indstille Oberstløjnant Peter Nicolej Brandt‐Møller til udnævnelse som ÆRESMEDLEM af foreningen.

Februar 1989


Warning: file_put_contents(/var/www/vhosts/danskeflyvere.dk/httpdocs/files/cache/pages/v/i/p/vip%2Fpeter-nicolaj-brandt-moller.cache): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/danskeflyvere.dk/httpdocs/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 67