Danske Flyveres arrangementer

 

Foreningen Danske Flyvere har adskillige faste årlige arrangementer. Nedenfor følger kalender samt en kort beskrivelse

Kalender:

Dag Dato År Tidspunkt Beskrivelse
Tirsdag 16. jan. 2018 18:00 Spisning, Frederiksberg Slot
      19:30 Foredrag, Frederiksberg Slot
Tirsdag 19. mar. 2018 18:00 Generalforsamling
      19:00 Spisning + Keglespil
Søndag 10. jun. 2018    Skovtur, FSN Aalborg
Tirsdag 21. aug. 2018 18:00 Ekstraordinær Generalforsamling
Mandag 1. okt.  2018 18:00 Spisning
      19:00 Foredrag, Frederiksberg Slot (Andreas Mogensen)
Fredag 2. nov.  2018 18:15 Årsfest
Tirsdag 4. dec. 2018 18:00 Spisning
      19:00 Andespil
Tirsdag 22. jan. 2019 18:00 Spisning
      19:00 Foredrag, Frederiksberg Slot (info følger)
Tirsdag 19. mar. 2019 18:00 Generalforsamling (dato ikke bekræftet endeligt)
      19:00 Spisning + Kegler
Fre-Søn 16.-18. aug. 2019   Flyvningens Dage, Roskilde


Foredrag/ virksomhedsbesøg

To gange i løbet af året, normalt i januar og oktober, afholder foreningen et luftfartsrelevant arrangement. Det være sig typisk en foredragaften eller eventuelt et virksomhedsbesøg. Medlemmerne mødes normalt kl. 18:00, hvor der servers et godt måltid inden arrangementet. De seneste år har budt på særdeles interessante foredrag fx Testpilot og Major Casper Børge Nielsen, der fortalte om udvikling af JSF flyet og de mange "chase"-flyvninger med ET-210 på Edward Air Force Base. Ved en anden foredragsaften fortalte Troels Hansen om deres Cessna Skymasters nødlanding i farvandet syd for Iqaluit i Nanavut, Canada. Efter nødlandingen måtte Troels og co-pilot Oliver skynde sig over på en isflage, hvor de 15 timer senere blev reddet af fiskerbåden Atlantic Enterprise.
Foreningen har bl.a. været på virksomhedsbesøg hos Thomas Cook airlines i Dragør, rundvisning hos Naviair til det dengang nye tårn og besøg hos DMI.

Kegleaften

Foreningen har siden 1936 haft tradition for et årligt keglespil. Efter i mange år at have foregået i Allégade 10 på Frederiksberg i oprindelige faciliteter med manuelle kegledrenge, foregår keglespillet nu i Josty, Pile Allé 14.

Arrangementet ligger nu på samme dag som den årlige generealforsamling. Efter generalforsamlingen starter kegleaftenen, traditionen tro, med Gule Ærter og Flæsk, som har været menuen siden 1940. Der dystes herefter om æren, præmier, og ikke mindst, Rossy Møllers Vandrepokal.

Skovtur

Her sommer arrangerer foreningen en skovtur. Den afholdes typisk i forbindelse med et større flyveshow. De seneste år har det skiftevis været ved Flyvevåbnets show og ved flyveshow i Roskilde. Medlemmerne mødes til morgenmad i eget telt der ligger med god udsigt til opvisningen. I løbet af dagen serveres frokost og eftermiddagskaffe. Det er altid en god dag med god lejlighed til at møde gamle venner og kollegaer.


Årsfest

Den første fredag i November afholdes foreningens årsfest. Medlemmerne mødes til en drink kl. 1800 for derefter at gå til bords til gallamiddag. Påklædning er lang kjole for damerne og smoking for herrerne eller militærets selskabsuniform for damerne og herrerne. Ved den lejlighed får nye medlemmer overrakt deres medlemsbevis. Et af de nye medlemmer holder en takketale på nye medlemmers vegne. Derudover holder et medlem tale over emnet ”hvad har flyvning betydet for mig”. Efter middagen er baren åben til et par timers god flyversnak.

Andespil

I december arrangeres et andespil. Medlemmerne mødes til en middag inden simultankapaciteten kan demonstreres foran bankopladerne. Udover de obligatoriske ænder og gås er der traditionelt meget flotte sponsorpræmier.


Warning: file_put_contents(/var/www/vhosts/danskeflyvere.dk/httpdocs/files/cache/pages/a/r/r/arrangement.cache): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/danskeflyvere.dk/httpdocs/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 67